Αναζήτηση απο το Α-Ω

Translate this site

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ http://www.greatlie.com/

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 20120 σχόλια

Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!KALOPOULOS_TA_BIBLIA2



(Για τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου βλέπε video)

Μ. Καλόπουλος: Μικρή περίληψη του συνολικού έργου του!
Στα βιβλία της σειράς, θα ξεναγηθούμε στα απίστευτα κατορθώματα των βιβλικών ηρώων, που σταδιακά θα μας αποκαλύπτουν έναν ολόκληρο κόσμο άγνωστης μαγείας και πανουργίας, αυξάνοντας τους ορίζοντες της κατανόησής μας, γύρω απ’ τους παράξενους, συχνά πανέξυπνους αλλά και αδίστακτους τρόπους παρέμβασης της μαγείας στην ιστορία!

Αρχίζοντας από τον Αβραάμ, θα υποψιαστούμε έντονα τους τρόπους της επιτηδευμένης εξουσιαστικής του μαγείας, στην Αίγυπτο και την Παλαιστίνη, αλλά δεν θα μας μείνει καμιά αμφιβολία γι' αυτήν, όταν αργότερα θα παρακολουθήσαμε την εκπληκτική αναρρίχηση του Ιωσήφ στην Αιγυπτιακή εξουσία. Στη απίστευτη αυτή διαδοχή ηρώων μαγείας, θα δούμε τον διάσημο Μωυσή να γεμίζει την ίδια αυτή χώρα με παράξενες "πληγές", εξασφαλίζοντας την έξοδο των Εβραίων από τη χώρα!
Στη ενδιαφέρουσα συνέχεια (ΕΝΟΠΛΟΣ ΔΟΛΟΣ), θα ξεναγηθούμε στις παράξενες νικηφόρες μάχες του Ιησού τού Ναυή στην Χαναάν, και θα καταλάβαμε με κάθε λεπτομέρεια τους μαγικούς τρόπους, της νικηφόρου διείσδυσής του, ανάμεσα στα δεκατέσσερα πάνοπλα έθνη της Παλαιστίνης. Αποκορύφωση των υποψιασμών μας, η ξεκάθαρη ανακάλυψη μέσα στα ιδία τα βιβλικά κείμενα, των πάσης φύσεως απεχθών δηλητήριων, που αποτελούν το μυστικό οπλοστάσιο των προφητών και το αισχρό μυστικό της δύναμής τους! 
Μετά την εγκατάσταση του λαού Ισραήλ στην γη Χαναάν, θα "πλησιάσουμε" και θα παρατηρήσαμε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, γύρω απ’ την αινιγματική και ανεξήγητη δύναμη κάποιων Κριτών, όπως του Σαμψών, του Γεδεών και του Σαμουήλ! Θα πάρουμε μια μικρή γεύση, από τα ποικίλα "θαύματα" πυρός του Ηλία και Ελισαίου, εξηγώντας εμπεριστατωμένα τους εκπληκτικούς μηχανισμούς και τα υλικά της θεουργίας τους! Στη συνέχεια έκπληκτοι θα παρακολουθήσουμε την ταχύτατη άλωση της Βαβυλώνας, από τους ίδιους τους Εβραίους σκλάβους της!
Θα ξεναγηθούμε σε απίστευτα "θαύματα" εκδίκησης, εισοδισμού και παρεμβατισμού στην ιστορία των λαών της ανατολής και με πραγματική έκπληξη θα αναλύσουμε διεξοδικά το ενδεχόμενο της ανάμειξης των ονειροποιών μάγων, στις αποφάσεις της εκστρατείας των Περσών κατά της Ελλάδος και του πολιτισμού της... και στη συνέχεια κατάπληκτοι και εκστατικοί, θα σταθούμε μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο της ανάμειξης του "χαλδαιικού" ιερατείου, στην δολοφονία του Μ. Αλεξάνδρου!
Φορτωμένοι με απίστευτους υποψιασμένης και πρωτοφανή δεδομένα, θα εισχωρήσουμε τελικά στο καινοφανές "πνευματικό" περιβάλλον της Καινής Διαθήκης, όπου έκπληκτοι θα κατανοήσουμε τους λόγους που το πανούργο βιβλικό ιερατείο, αποβάλει το δύσοσμο μανδύα της μαύρης μαγείας (δηλητηριοχρησίας) και ενδύεται το νέο ελκυστικό άρωμα της λευκής μαγείας, δηλαδή της σαγήνης, της αγαπητικότητας και της παγιδοποιού θυσιαστικής σωτηριακής πανουργίας. 
Ένα είναι σίγουρο, μελετώντας απ’ αυτή την σκοπιά την Βίβλο, θα καταλάβουμε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι μπροστά μας, δεν έχουμε την ιστορία κάποιου δραστήριου βιβλικού θεού, (κατά τον αφελή θεολογικό ισχυρισμό), που άλλο δεν έκανε απ’ το να αναμειγνύεται καθημερινά στην ιστορία των ανθρώπων, αλλά ένα διαχρονικό, ισχυρό κέντρο παραγωγής εφαρμοσμένης μαγείας, με πλήρη συναίσθηση της παρεμβατικής του δύναμης στην διαμόρφωση της ιστορίας!

Η μελέτη μου αυτή, (που κράτησε 15 χρόνια), δεν είναι αναμασήματα προγενέστερων εργασιών, αλλά μια αυθεντική πρωτογενής εργασία, τόσο στο σκεπτικό προσέγγισης όσο και στην μεθοδολογία. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μοναδική ξενάγηση στην βιβλική αντιπαλογνωσία, φέρνοντας για πρώτη φορά στην επιφάνεια τα όπλα της δολιότητας και της ψυχρής δηλητηριοχρησίας. Αποτελεί δε (κατά την γνώμη πολλών αναγνωστών μου) την "αρτιότερη ανατομία της βιβλικής πανουργίας".
"Το μεγάλο ψέμα" (396 σελ.) 20 Ευρώ

TO_MEGALO_PSEMA_9Το πρώτο βιβλίο της σειράς, αναζητεί τις αληθινές απαρχές των βιβλικών εξιστορήσεων. Συγκρίνει επιμελώς τους Ελληνικούς με τους Εβραϊκούς "μύθους". Σχολιάζει τους ισχυρισμούς της Βίβλου απ' το πρώτο εδάφιο της "Γένεσης". Παρακολουθεί κριτικά τους βιβλικούς ήρωες, από τον πρώτο πατριάρχη Αβραάμ, έως τον μεγαλύτερο τερατοποιό όλων των εποχών Μωϋση! Για πρώτη φορά, με χειροπιαστά επιχειρήματα και "κοινό νου", ερμηνεύει ως ανθρωποκίνητες της δήθεν θεϊκές "πληγές" της Αιγύπτου και απομυθοποιεί επιτυχώς το "σχίσιμο" της Ερυθράς Θάλασσας από τον Μωϋσή! Σ΄ ολόκληρη την πρωτότυπη αυτή μελέτη, θα δείτε αφυπνιστικά να αντιπαραβάλλονται, οι κυριότερες βιβλικές εξιστορήσεις με τους πανομοιότυπους, αλλά και συχνά εκτενέστερους Ελληνικούς μύθους.


"Ο Ένοπλος δόλος" (424 σελ) 20 Ευρώ

enoplos-dolosgifΤο δεύτερο βιβλίο της σειράς, εξιστορεί τις περιπέτειες του πολυπλάνητου λαού Ισραήλ, από το όρος Σινά, μέχρι την δυναμική εγκατάστασή του στην υποσχεμένη γη των Κρητο-Φιλισταίων της Χαναάν.

Για πρώτη φορά, επιχειρείται, όχι μόνο η ερμηνεία του ανεξήγητου άθλου κατάκτησης της πάνοπλης Χαναάν, αλλά και η εξήγηση των διάσημων βιβλικών συμβόλων, όπως η "καιόμενη βάτος", η "επτάφωτη λυχνία", αλλά και της πανίσχυρης πολυθρύλητης ιερατικής οπλοθήκης με το όνομα: "κιβωτός της διαθήκης". Ανεξήγητοι βιβλικοί άθλοι και στρατιωτικές νίκες, για πρώτη φορά εξηγούνται όχι σαν ουρανόσταλτα θεϊκά θαύματα, αλλά σαν αποτέλεσμα δόλιων ιερατικών όπλων μαζικού θανάτου! Το βιβλίο αυτό χαρακτηρίσθηκε ως η πληρέστερη δηλητηριογνωσία της αρχαιότητας!


"Αβραάμ ο Μάγος"
(374 σελ.) 20 Ευρω

2ABRAAMΤο τρίτο βιβλίο της σειράς, πραγματεύεται το συγκλονιστικότερο και το πλέον επείγον μήνυμα των καιρών. Ο ισχυρισμός αυτού του βιβλίου είναι ξεκάθαρος. Ο Αβραάμ υπήρξε μέγας Χαλδαίος Μάγος! Η αβρααμική μαγεία, όχι μόνο άφησε πίσω της μια απίστευτη θηριώδη ιστορία, αλλά, σήμερα, επιβάλλοντας τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑ­ΓΜΑ­ΤΩΝ, απειλεί ευθέως τους λαούς, με εθνοδιαμελιστική ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΙΑ εξόντωση! Ως τοπωνύμιο αρχαίων μαχών ο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ, παραπέμπει σε συγκεκριμένη μέθοδο εξόντωσης των εθνών! Ο αναγνώστης θα ξεναγηθεί όχι μόνο στις τραγικότερες στιγμές του πολύπαθου αρχαιοελληνικού πολιτισμού, αλλά και στα τρομακτικά δεδομένα του σημερινού επαπειλούμενου ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ!



"ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ"
(532 σελ.) 25 ΕΥΡΩ

M._KALOPOULOS_THEATRO_SOTHRIASΤο τέταρτο και τελευταίο αυτοτελές βιβλίο της σειράς, που συστηματικά ξεκλειδώνει τον κώδικα της Βίβλου και κριτικά ερμηνεύει τα "θαύματα" και τις σκέψεις των προφητών!

Το βιβλίο αυτό μεταξύ άλλων, απαντά με πρωτότυπο τρόπο στις ερωτήσεις: Πώς ανελήφθη ο Ηλίας; Πώς "οι τρεις παίδες" επέζησαν μέσα σε φλεγόμενο καμίνι και ο Δανιήλ στο λάκκο των λεόντων; Πώς αποκτηνώθηκε ένας πανίσχυρος βασιλιάς; Ποια ήταν η Εσθήρ; Ποιοι και πώς προκάλεσαν την εκστρατεία του Ξέρξη ενάντια στην Ελλάδα; Ποια είναι μια άλλη πιθανή εκδοχή για τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Ποιά η σχέση της Καινής Διαθήκης με την Σολομωνική; Πώς εξηγούνται τα θαύματα του Ναζιραίου (Χριστού). Πώς έγινε το νερό κρασί στο γάμο της Κανά; Ποιους και πώς θεράπευσε τελικά ο Χριστός; Πώς εξηγείται η πάλη του Χριστού με τους δαίμονες; Διαβάστε για πρώτη φορά, μια αναπάντεχη ανάλυση των δεδομένων της Σταύρωσης!

Μια εκπληκτική απομυθοποιητική ξενάγηση στην Καινή Διαθήκη, που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη χριστιανική θρησκεία!


"Θαύμα ή απάτη"
(246 σελ.) 15 Ευρώ

THAYMAΤο βιβλίο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και έγινε αντικείμενο επαναλαμβανόμενων συζητήσεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς! Γραμμένο μετά απ’ την ανακάλυψη "χαμένου" βιβλίου του Αδαμάντιου Κοραή, που καταγγέλλει ως «ψευδοκατέβατα φώτα» και «καλογερική απάτη» το δήθεν άγιο φως της Ιερουσαλήμ! Μετά από επισταμένη έρευνα στο Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ. ο συγγραφέας παρουσι­άζει τη χρήση του φωσφόρου, ως υλικού ρυθμιζόμενης αυτανάφλεξης, που ευθύνεται για το ετήσιο αμφισβητούμενο "θαύμα" της Ιερουσαλήμ!







"Ο ΜΑΓΟΣ" ΠΟΥ ΛΥΓΙΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" (368 σελ.) 20 ΕΥΡΩ

O_MAGOS_POU_LIGISE_TO_MELLON«Ένας ψίθυρος δέους απλώθηκε σ’ ολόκληρη την βασιλική αίθουσα, κι αμέσως μετά, όλοι βουβάθηκαν!

Ναι, ήταν δυο χέρια, που σάλευαν ανεπαίσθητα καθώς έβγαιναν βασανιστικά αργά, μέσα απ’ το αχνιστό σταχτόνερο! Την πύλη του Άδη και του Θανάτου! Απόλυτη σιγή επικράτησε. Όλοι ήταν παραδομένοι, στην αγωνία της παράδοξης μαγείας!

Με ορθάνοιχτα μάτια και μισάνοιχτο στόμα, αυλικοί κάθε παράταξης, παρακολουθούσαν έκθαμβοι, τον μύθο να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια τους! Τις απίστευτες στιγμές, της μαρτυρικής σιωπηλής επιστροφής ενός ανθρώπου... απ’ τον Άδη»!
Μια μυθιστορηματική ξενάγηση,
στα απίστευτα κατορθώματα
μιας γιγάντιας προσωπικότητας,
που χαμένη στην αρχή του χρόνου
κινεί ακόμα τα νήματα... της ζωής σου!
Τα βιβλία της σειράς του Μ. Καλόπουλου
μπορείτε να τα παραγγείλετε επί αντικαταβολή
στα τηλ: 2310 / 770 100 ή Κιν: 6976906640
ή στο E-mail: michael@greatlie.com

"THE GREAT LIE"
(422 σελ.) 20 Ευρώ

GREAT_LIEΜια μεγάλη διεθνής επιτυχία του συγγραφέα, που είναι πρόεδρος του συνδέσμου σκεπτικιστών Ελλάδος και μέλος της American historical association.

Το Μεγάλο Ψέμα μεταφρασμένο στα αγγλικά, με αναβαθμισμένη ύλη και εξαιρετικές διεθνείς κριτικές, πωλείται ήδη απ’ τους μεγαλύτερους οίκους ηλεκτρονικού εμπορίου του INTERNET όπως το ΑΜΑΖΟΝ, BARNES und NOBLE και σε όλα τα μεγάλα ηλεκτρικά βιβλιοπωλεία του κόσμου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την δική μας ηλεκτρονική διεύθυνση: www.greatlie.com/

Και μη ξεχνάτε πως μόνο... η ερμηνεία σκοτώνει το αίνιγμα!
http://www.amazon.com/Biblical-Religion-Great-Michael-Kalopoulos/dp/1401099548
...........................

Τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου μπορείτε να τα παραγγείλετε απ’ τον ίδιο στα τηλ: 2310/770100 κιν: 6976906640. Στην περίπτωση αυτή θα παραλάβετε και δυο 4ωρα DVD με εκτεταμένα αποσπάσματα, από δεκάδες τηλεοπτικές αναμετρήσεις του συγγραφέα με θεολόγους και ιερωμένους, γύρω απ' τις αποκαλύψεις της 17χρονης έρευνας του Μ. Καλόπουλου! Μαζί με πολλές άλλες θεολογικές αποκαλύψεις, θα παρακολουθήσετε σε ζωντανές τηλεοπτικές επιδείξεις, πως αυταναφλέγονται τα κεριά της Ιερουσαλήμ, και πως μια αυτοσχέδια βάτος, μπορεί να φλέγεται... χωρίς να κατακαίεται!

....................................................
Πρόσφατα σχόλια αναγνωστών:

Aristofilos Akritidis Είναι ο καλύτερος αποδομιτής της Ιουδαίο- Χριστιανικής αιρέσεως !!!!

ΙΚΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Κακώς λέγεσαι συγγραφέας, κανονικά πρέπει να λέγεσαι οφθαλμίατρος γιατί ανοίγεις τα μάτια του κόσμου!!!Χαίρε οφθαλμίατρε!!

Αντώνης Δημητράκης Αυτά τα βιβλία δεν πρέπει να λείψουν από κανένα ελληνικό σπίτι!! ..

Nik Pelasgos ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ''ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ''

Ο/Η George (5/9/10) λέει,
Κε. Καλόπουλε, δεν γνώριζα ότι διατηρείτε σελίδα στο Facebook. Παρότι βρίσκομαι στο εξωτερικό εδώ και 2 χρόνια, το Μεγάλο Ψέμα και ο Ένοπλος Δόλος ήταν 2 από τα 5 βιβλία που πήρα μαζί μου για να τα έχω ακόμα και στην Αμερική. Το συγγραφικό σας ύφος συνδυάζει την ιστορική έρευνα, την λογική, τον σκεπτικισμό και το χιούμορ με απίστευτη μαεστρία. Πρώτη φορά έχω απολαύσει τόσο πολύ ένα βιβλίο. Ειλικρινά ευχαριστώ. 

..................................
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ έγραψε:
"ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!"
.................................
"Κύριε Καλόπουλε με τα βιβλία σας μου έχετε αλλάξει όλη τη ζωή μου προς το καλύτερο, ευχαριστώ." Panagiotis

"Κύριε Καλόπουλε χρόνο με τον χρόνο δικαιώνεσθε σε όλα όσα έχετε πει και γράψει, αποτέλεσμα ασφαλώς της ενδελεχούς ακατάπαυστης και πολυετούς ερεύνης σας. Από σήμερα θα αναρτώ ανά τακτά διαστήματα τις φοβερές εμφανίσεις σας στα Ελλαδικά κανάλια, όπου παρά τις αντιδράσεις του κατεστημένου περάσατε το μήνυμα και σπείρατε εσείς από τους πρώτους, το σπόρο της Νέας Αναγεννήσεως του Ελληνισμού" Apollonius
..........................

"Χρόνια Πολλά στον άνθρωπο που μας άνοιξε τα μάτια και άναψε ένα κεράκι στον μοντέρνο μεσσαίωνα των ιουδαικών θρησκειών" Economakos
..........................

Έχω "ανακαλύψει" τον Μιχ. Καλόπουλο αρκετά χρόνια πριν. Έχω αγοράσει και διαβάσει όλα του τα βιβλία, τα οποία και έχω συστήσει ανεπιφύλακτα σε πολλούς άλλους φίλους/Συνέλληνες. Και πράγματι, δεν υπάρχουν λόγια που να περιγράψουν με πληρότητα το έργο και την προσφορά του κ. Καλόπουλου όχι μόνο προς τους Έλληνες, αλλά και προς κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο οποιασδήποτε καταγωγής και εθνικότητας.
  Ίσως κάποιος να πει ότι και άλλοι εκλεκτοί άνθρωποι έχουν συγγράψει παρόμοια έργα αφύπνισης συνειδήσεων. Αυτό είναι σωστό αλλά δεν μειώνει, ούτε κατ' ελάχιστον, τόσο την προσφορά του κ. Καλόπουλου όσο και όποιων άλλων, Ελλήνων ή μη (κατά την καταγωγή).
  Τα έργα του κ. Καλόπουλου, ωστόσο, έχουν μια συγκεκριμένη λογική, είναι γραμμένα με προσοχή και ευθύνη και τέχνη λόγου. Επιπλέον περιέχουν τεράστιο όγκο πληροφοριών και αναφορών, έτσι ώστε ο αναγνώστης να νοιώθει ασφαλής για ό,τι διαβάζει και αφομοιώνει.
   Να έχεις υγεία και κουράγιο φίλτατε Μιχάλη

Anonymos
..........................
Giouli Koliaki14 Απριλίου 2010 στις 2:29 μ.μ.
ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΟΠΟΥΛΕ, ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΘΗ ΠΟΤΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΓΝΩΣΕΙΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ Η ΦΙΛΙΑ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΕΤΗ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ. ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ.
......................

Αγαπητη Giouli Koliaki
Σ΄ ευχαριστώ για τα τόσο εγκάρδια λόγια σου, που πραγματικά ικανοποιούν την μόνιμη "διαστροφή" μου για αφύπνιση, αξιοπρεπείς αντιδράσει και στοιχειώδη νοημοσύνη. Χαίρομαι πάντοτε όταν κάποιος αναγνώστη μου γράφει, ότι έχω συμβάλει έστω και στο ελάχιστο, για να γίνει ο αφόρητος λαβύρινθος γύρω μας, λίγο πιο υποφερτός. Μας έχουν κυριολεκτικά τρελάνει, παλιμπαιδίζουμε επικίνδυνα, και έχουμε σοβαρό πρόβλημα διάκρισης ακόμα και του αυτονόητου. 
Χθες βραδύ ήμουν σε μια ευχάριστη συντρόφια εξαιρετικά μορφωμένων αλλά και αρκετά φιλοσοφημένων ανθρώπων, παρ' όλα αυτά χωρίς να το θέλω, παρατηρούσα ασυναίσθητα ένα σωρό χαρακτηριστικές στρεβλώσεις, σοβαρές ελλείψεις όχι μόνο συμπεριφοράς στη συζήτηση, αλλά και στοιχειώδους αντίληψης του αυτονοήτου.
Κάποιος μάλιστα ανέφερε και μια ιστορούλα, που ενώ την έχω ακούσει άπειρες φορές, αυτός την ανέφερε σαν δική του εμπειρία με την εγγονή του. Τον ρώτησε λοιπόν η μικρούλα, αν πιστεύει στον θεό, και εκείνος σαν συνεπέστατος επικούρειος, της απάντησε πως πιστεύει μόνο σε ότι βλέπει, ακούει και μπορεί να πιάσει. Και η μικρούλα τον αποστόμωσε λέγοντας, "κι όμως την αγάπη δεν την βλέπεις αλά πιστεύεις ότι υπάρχει".
Ο σύσσωμος θαυμασμός της συντροφιάς στην απάντηση της μικρούλας (που σημειωτέων είναι και ένα πασίγνωστο βασικό επιχειρήματα της μεταφυσικής, μη υλικής εξήγησης του κόσμου μας) μου έδειξε ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, για να ακουμπήσουμε με θάρρος το αυτονόητο, που ναι μεν μπορεί να είναι εντελώς μπροστά μας, αλλά κάτι μας συμβαίνει και πολύ συχνά δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να το δούμε.
Πήρα λοιπόν τον λόγο και είπα: "μα κυρίως η αγάπη είναι ένα απ' τα πράγματα που το βλέπεις, το ακούς και το αγγίζεις. Είναι ποτέ δυνατόν να αγαπήσεις μια γυναίκα που δεν την έχει δει ποτέ, δεν την έχεις ακούσει ή δεν την έχεις αγγίξει; Γιατί δεν νιώθεις τίποτε, για οτιδήποτε αξιολάτρευτο που δεν το έχεις δει, ακούσει ή αγγίξει ποτέ σου; Αγαπάς οτιδήποτε γι αυτά που σου προσφέρει, και επιμένεις να τα ξανακερδίσεις δίνοντας ή κάνοντας ανάλογες θυσίες με την άξια που έχει ήδη μέσα σου! Μπορείς για μια πίστη ή έναν άνθρωπο, να δώσεις ακόμα και την ζωή σου, γιατί η ζωή σου δεν έχει νόημα παρά μόνο κοντά του".
Πριν από λίγη ώρα, τελείωσα μια τηλεφωνική συνέντευξη που είχα σε ένα ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης. Συνεχώς αισθανόμουν το πόσο εύκολο είναι να προσβάλεις ανθρώπους, που τελικά και μάλλον δικαιολογημένα, υπέκυψαν στην λαχταριστή απάτη μιας εύκολης αλλά εντελώς απατηλής θολογικής λύσης! Όλη αυτή την ώρα με συνόδευε ένα βαρύ αίσθημα ευθύνης, για τις δυσαρέσκειες που ενδεχομένως δημιουργεί ο λόγος μου, σε ανυποψίαστους ανθρώπους. Για φαντάσου, καταντήσαμε δυσάρεστοι λέγοντας… αυτονόητες αλήθειες!
Αλήθειες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ανεπαρκείς και προδομένοι, και εν τέλει αναγκασμένοι να ξυπνήσουν βίαια απ' τον βαρύ λήθαργο, που κάποιοι κάνουν τα πάντα για να τους τον εξασφαλίσουν! Δυστυχώς αυτός είναι ο άχαρος ρόλος μου, και με ανακούφιση ακούω κάθε φορά μια δροσερή φωνή σαν τη δική σου, ευχαρίστησης και ευγνωμοσύνης. Σ' ευχαριστώ!

Όσο η συναίσθηση της ανεπάρκειάς μας αυξάνει… τόσο ποιο μοναχικός γίνεται ο δρόμος! Κι όμως, ελπίζω πως σ' αυτό τον ίδιο έρημο δρόμο, κάποτε βαθειά στο μέλλον, θα συνωστίζονται πλήθη φωτισμένων και συνετών ανθρώπων, που με τόλμη και οδυσσειακό πνεύμα, θα διεκδικούν και με ακατάβλητη μαχητικότητα θα υπερασπίζονται, την ολοκλήρωση της νοημοσύνης τους! Τότε κανείς δεν θα μπορεί με τόση ελεεινή ευκολία και θεϊκά μπιχλιμπίδια, να τους στερήσει ουτε την αξιοπρέπεια ουτε την ευημερία και την ειρήνη, που άγρυπνα θα περιφρουρούν σαν Γρυπές, φορτωμένοι όχι μόνο σοφία και πολιτισμό, αλλά και πάσης φύσεως αποτρεπτικά όπλα, όπως πολύ σοφά μας υποδεικνύει εκείνη η εξιδανίκευση της πάνοπλης σοφίας, που κάποτε οι Έλληνες ονόμαζαν Αθηνά. Χαίρομαι δε στο ενδεχόμενο να έχω συμβάλει κι εγώ, έστω και στο ελάχιστο σ' αυτή την κατεύθυνση!
Με εκτίμηση
Μ. Καλόπουλος 
.......................................
ΕΦΗ ΣΟΥΡΑΒΛΑ :

«ΕΧΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΞΥΠΝΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΧΩ... ΚΟΛΗΣΕΙ! ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝ, ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΣΟ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΙΩΝ ΣΚΕΠΤΙΚΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ... ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ.  ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ! ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΛΕΤΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟ (ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΑΥΤΟΙ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ "ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ " ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ! ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!»

................................

ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΑΝΕΤΡΕΞΑ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΗΣΑΣΤΕ… ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ.. ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΗΚΑ, ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΣΤΕΝΟΤΗΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΤΟ ΨΕΜΑ .. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ..
ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ Greatlie ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΕΞΕΡΕΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ! ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ..
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ
......................

Καλή μου φίλη Βαλεντίνα... πραγματικά με συγκίνησες με την τόσο εγκάρδια εξομολόγησή σου.

Χαίρομαι ιδιαιτέρως όταν ακούω πως οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι. Σου συνιστώ να διαβάσεις και τα υπόλοιπα βιβλία μου, γιατί η συνολική αυτή μελέτη, δεν είναι μόνο μια ενιαία περιγραφή της αντιπαλογνωσίας, αλλά και λεπτομερής ξενάγηση στις ταλαίπωρες της νοημοσύνης μας.

Είμαστε θύματα μιας συστηματικής επίθεσης εναντίον της αξιοπρέπειας, της ευημερίας και της ελευθερίας μας, κι αυτό δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Η επόμενη γενιά πρέπει να δει ότι όσοι από μας καταλαβαίνουμε αυτή την ντροπιαστική καταδυνάστευση δεν μείναμε απαθείς, αλλά το παλέψαμε. Η μαχητική πληροφόρηση είναι μια μάχη περηφάνιας που δεν μπορεί να μας την στερήσει κανείς.

Βεβαίως και μπορείς να κάνεις χρήση των άρθρων και των συνολικών αναρτήσεων μου στο greatlie. Γ' αυτό είναι άλλωστε εκεί. Μπορείς έπεισες να επικοινωνείς μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα τηλεφωνικώς (2310/770100) ή με e-mail: michael@greatlie.com

Σου εύχομαι να ανακαλύψεις τον Οδυσσέα μέσα σου, και με την σωφροσύνη του να πάρεις πίσω τον κόσμο που σου έκλεψαν!

Με εκτίμηση

Μ. Καλόπουλος

……………………………………..

Doris Reiter-Argyriadis Μαιος 2004.

Γραμμένο με ελληνικό ταμπεραμέντο, αλλά και αποκαλυπτική οργή, ο Μιχάλης Καλόπουλος μας έδωσε ένα επιστημονικό έργο που μέχρι την τελευταία αράδα, διατηρεί την αναγνωστική του ένταση.

Με αντιπαραθέσεις χειρουργικής ακρίβειας βιβλικών και ελληνο-μεσογειακών κοσμογονικών μύθων, οδηγεί τον αναγνώστη στην ερώτηση: ποιος αντέγραψε ποιόν;

Ο Ιουδαϊσμός, ο Χριστιανισμός και ο Μουσουλμανισμός, στηρίζονται στον θεό του Αβραάμ. Μέσα απο την κριτική ανάλυση των βιβλικών κειμένων (Γένεσης και Εξόδου) και την αντικειμενική ξενάγηση στα δεδομένα της εποχή και της δράσης των πατριαρχών, ο Μ. Καλόπουλος αποκαλύπτει τους Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ, Ιωσήφ και Μωυσή, ως κοινούς απατεώνες, που χρησιμοποιούσαν τον θεό τους για προσωπικό πλουτισμό. Με επιστημοσύνη ο συγγραφέας μας αποκαλύπτει, ότι οι ολέθριες πληγές που ο υποτιθέμενος (βιβλικός) θεός χρησιμοποίησε πάνω στους λαούς της Χαναάν και της Αιγύπτου, (ηταν εντελώς ανθρωποκίνητες) αφαιρώντας έτσι κυριολεκτικά το έδαφος κάτω απ’ τα πόδια της βιβλικής θρησκείας!

Το βιβλίο αυτό καταγγέλλει ότι η επιχειρησιακή δεινότητα όσων μεσολάβησαν ανάμεσα στον θεό του Αβραάμ και των λαών, σκότωσε την φυσική πίστη εκατομμυρίων ανθρώπων, και τον οφειλόμενο σεβασμό των ανθρώπων στην μητέρα φύση.

Στο τελευταίο Λάμπρο (brilliant) κεφάλαιο ο συγγραφέας επισημαίνει τις εύθηνες μας γράφοντας: «ζούμε σε μια παρατεινόμενη κόλαση εξευτελισμού, φτιαγμένη ακριβώς απ' αυτούς που εύκολα μιλούν για παραδείσους. Αλλά η εύθηνη για την ταπεινωτική εξαθλίωση μας, δεν είναι μόνο δική τους. Η ευκολία με την οποία ακολουθούμε σωτήρες, έχει ξεπεράσει κάθε θλιβερό όριο και παρά την αύξηση της γνώσης, η αρρωστημένη ευπιστία μας, έχει την μεγαλύτερη μερίδα ευθύνης».

Δυστυχώς αυτό το βιβλίο μεταφράστικε πρώτα στα αγγλικά!

Για να οδηγηθούν οι άνθρωποι στις αναγκαίες αναθεωρήσεις των θεολογικών τους αντιλήψεων, το βιβλίο αυτό πρέπει να μεταφραστεί σε τόσες γλώσσες όσες έχει μεταφραστεί και η Βίβλος!

Και μόνο τα περιεχόμενα του βιβλίου αν διαβάσει κανείς, θα καταλάβει την ποικιλία και της αριστοτεχνική δομή του βιβλίου.

Η γνώμη μου: Διαβάστε το οπωσδήποτε!

Doris Reiter-Argyriadis Μαιος 2004.
.....
Geschrieben mit griechisch temperamentvoll Eloquenz und unverholenem gerechten Zorn, legt Michael Kalopoulos ein wissenschaftlichen werk vor, das bis in die Fußnoten spannend ist.

Eine akribisch recherchierte Gengenuberstellung von Bibeltexten und griechisch- mediterraner Mythologie fuhrt zuerst bei der Schöpfungs- geschichte zur Frage: wer hat von wem abgeschrieben?

Judentum, Christentum und Islam berufen sich auf den Gott Abrahams. Durch kritische und sachlichen Verhältnisse zur Zeit der Patriarchen, entlarvt Michael Kalopoulos Abraham, Isaak, Jakob, Josef und Moses als Betrüger, die ihrer Gott dazu einsetzten um sich persönlich zu bereichern. Die brutalen Plagen, die ihr Gott über die ausgenutzten Volker Kanaans und Ägyptens verhangte erklärt der Autor naturwissenschaftlich und entziehet durch sein werk den biblischen ihre Basis.

Die geschäftstüchtigen Vermittler zwischen dem Gott Abraham und den Menschen zerstörten den natürlichen Glauben und Respekt der Menschen an des wahrhaft Göttliche die Mutter Natur (und totetten Millionen naturgläubiger Menschen).

Im letzten Brillianten Kapitel stellt Michael Kalopoulos Fragen die uns verantwortlich machen. Ich zitierte frei Übersetzt: «Es ist offensichtlich, daß wir in einer andauerten demütigenden Holle leben, die uns von denen dereitet wirt, die uns vermeintlichen Rettern predigen. Die Bereitschaft mit der wir den vermeintlichen Rettern gefolgt sind ist erstaunlich. Unsere ekelerregende Leichtgläubigkeit tragt die großte Schuld»

Leider ist dieses Buch erst ins Englische Übersetzt.

Zum fairen Meinungsbildung musste dieses Buch in ebenso vielen Sprachen erscheinen wie die Bibel.

Die nachfolgende Inhaltsangabe zeigt den abwechselungsreichen Aufbau des Buches. UNBEDINGT LESEN !!!

Doris Reiter Argyriadis Mai 2004
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | e-thelo.blogspot.gr | Mas Template
Copyright © 2011. Έψιλον Ελλας - All Rights Reserved
Template Created by e-thelo.blogspot.gr Published by m
Proudly powered by e-thelo.blogspot.gr